Themadag 2019

Tijdens de themadag op 2 februari 2019 die weer werd gehouden in Heerde is door Rob Joosten terug geblikt op de eerdere themadagen waarbij het  samenstellen van fokparen, kleurkruising en vererving aan bod waren gekomen. Vooral vererving blijkt een thema geweest te zijn wat bij de leden wat minder goed geland was. 

Verder stond deze dag vooral in het teken van conditioneren.  Om succesvol Oud Hollandse Kapucijnen te kunnen exposeren is het bij vrijwel elk dier noodzakelijk om in meer of mindere mate te ‘conditioneren’. Hiermee wordt bedoeld het verwijderen (d.m.v. knippen, nooit veren trekken!) van veertjes welke met name bij de aanzet van de kap het beeld wat verstoren en het verbeteren van de tekening aan bijvoorbeeld de borst, achter de benen of aan de kop.  Uiteraard wordt dit altijd op zorgvuldige wijze gedaan zonder dat de dieren hier last van hebben. 

Aan de hand van enkele dieren hebben experts laten zien hoe ze dit aanpakken en komen tot een Kapucijn in de tentoonstellingskooi die een keurige verzorgde indruk maakt.

Het blijft een schoonheidswedstrijd nietwaar? 

Ook van deze dag heeft onze huisfotograaf Ben Janse weer een aantal mooie beelden gemaakt.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.