SNN 2023

Op 3 en 4 november vond de 1e landelijke grote sierduivenshow plaats in Sneek. Onze club was daar vertegenwoordigd door 3 inzenders. Tevens was er een vierde inzender welke een aantal verdienstelijke Kapucijnen liet zien op onderdelen.

Dat het niveau binnen ons ras op een heel hoog peil ligt is allang geen geheim, dat blijkt ook opnieuw uit de uitslag. Jan Haas werd algeheel kampioen van de show met een jonge gele duivin. Maar er was meer te genieten, Geert kwakkel showde een mooie zwarte jonge doffer met 95 punten, zijn jong duivin strandde helaas op 92 punten omdat er een staartpen ontbrak, waar anders 96 punten binnen bereik was geweest. In rood maar liefst 3x 96, 2x voor Jan Haas op oude doffer en duivin, de beste in rood was een oude duivin van Rob Joosten.

In Geel volop vuurwerk te beginnen met 3 oude duivinnen, allen van Rob Joosten met als resultaat 1x 97, 1x 96 en 1x 95 punten. Ditzelfde kunststukje herhaalde Jan Haas in de jonge duivinnen, waarbij de 97 punten duivin er met de algehele winst vandoor ging.

Verder mooi materiaal van Rob Joosten in geband, met 2x 96 punten op blauwzilver man en vrouw jong, 1x 96 punten op roodzilver man oud en 1×96 op blauwzilver gekrast vrouw oud.                                                                                                                            

.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.