OUD HOLLANDSE KAPUCIJNENFOKKERS CLUB

Opgericht 18 januari 1959

Hokbezoek 2011

Op 18 juni zijn we op hokbezoek geweest bij een drietal leden. We begonnen de dag bij Wim van Brussel in Zwolle, hier werden we ontvangen met koffie en gebak. Daarna gingen we de duiven bezichtigen, naast Kapucijnen fokt Wim ook met Nonduiven.

Wim is een ware spraakwaterval, maar hij luisterde ook aandachtig, toen er opmerkingen gemaakt werden over de jonge duiven begon hij al met selecteren middel rode kleurringen.

Hierna gingen we naar Langeveen , de navigatie stond op kortste route ingesteld waardoor we konden genieten van het Twentse land. Bij René Snijders genoten we van een buitengewoon goed verzorgde lunch.

Het is mooi om te zien wat voor jongen een koppel witte kapucijnen voort brengt. Naast witte Kapucijnen heeft Rene geel en rood getijgerd gemonnikte duiven . Rene heeft zijn hok dusdanig ingericht dat hij wel het voorjaarszonnetje binnen krijgt maar geen last heeft van overige weersinvloeden.

Laatste adres van ons hokbezoek was bij Gert Sterling in Deventer.

Bij Gert vliegen de duiven nog gewoon los,iets wat in een woonwijk helaas steeds minder voortkomt. Ik heb zelf in het begin de duiven ook los gehad maar ze gingen op de rolluiken bij de buren zitten. Volgens Frans Scheeres moet je de duiven uitwennen net als bij de postduiven door ze tweemaal daags los te laten dan heb je dit probleem niet. Dus misschien dat ik in de nabije toekomst de spoetniks terug hang.

Aandachtig werden hier de duiven besproken, en ik maar denken dat het moeilijk is om zwartgemonnikte kapucijnen te fokken.

Naast kapucijnen is Gert een fervent fokker van kroppers en het is een lust voor het oog als je kroppers ziet vliegen.

Het was een vermoeiende maar zeer geslaagde dag.

Jan Haas