OUD HOLLANDSE KAPUCIJNENFOKKERS CLUB

Opgericht 18 januari 1959

Kapucijnen op Oneto 2013

Ondanks dat het tijdstip voor onze Kapucijn ideaal is, midden december, waren er toch slechts 27 Kapucijnen te bewonderen in Enschede, op Oneto.
Het aanbod tentoonstellingen is echter enorm en dan valt het te begrijpen dat je niet wekelijks met de dieren op stap gaat.
Er waren 5 witroeken van Ulrich Wagner uit Duitsland. De drie oude doffers waren heel veel beter dan de twee oude duivinnen. De eerste pakte 96 punten, een doffer met lengte in hals en benen en een prachtige stand.

In rood dieren van Haas,Joosten en Snijders. Met name de twee eerst genoemden brachten spektakel in de kooien, Joosten scoorde 2 x 96 met hoogstaande dieren. Een "97er" van dezelfde fokker was een gele !!

In geel geweldige duiven, hier Haas met 3 x 96 en Joosten met 1 x 97 en 1 x 96, kortom , om van te watertanden. De tijd is er dan ook voor gekomen om de teugels in deze absolute topkleur wat strakker aan te trekken, fouten in de koptekening en duimveren die wit zijn worden nu bestraft.

Tot slot 3 stuks in rood- en geelzilver, krachtige dieren, met een vaste stand , maar het zijn wel de oudjes die het moeten doen. Ten opzichte van geel schieten ze nog wat tekort in de structuur en vulling.

Wijchen, 14-7-2014

John Hartman