OUD HOLLANDSE KAPUCIJNENFOKKERS CLUB

Opgericht 18 januari 1959

Werving Europashow

Rasgebonden Europashow voor Oud Hollandse Kapucijnen
Beste Kapucijnenvrienden en vriendinnen,
U komt toch ook!
Na het eclatante succes van de allerlaatste Moezelaar manifestatie in 2015 bereikten ons al direct maar ook in de daaropvolgende maanden steeds weer vragen over een vervolg hierop.
Dit jaar is het dan zover. In nauwe samenwerking met het bestuur van onze Duitse Zustervereniging vindt op zaterdag 9 en zondag 10 december de allereerste Rasgebonden Europashow voor O.H. Kapucijnen plaats. De locatie is Neukirchen-Vluyn net over de grens bij Venlo en is dus zeer centraal gelegen voor fokkers uit meerdere landen.
Een absolute must voor iedere Kapucijnenfokker maar ook de geïnteresseerde keurmeester. Dit is eerste ware krachtmeting op Europees gebied, natuurlijk de Entente organiseert grootse Europashows maar de inzenders per ras zijn meestal afkomstig uit het organiserende land, met heel soms een enkel dier van over de grens.
Nee, dan is zo’n Rasgebonden Europashow veel meer een echte krachtmeting, tussen de fokkers in alle kleurslagen. Per kleurslag is immers ook de officiële Europese titel te winnen! We hebben al toezeggingen ontvangen van fokkers uit Frankrijk, Duitsland, België en Nederland en dan meerdere fokkers per land.
Er is een prachtig programma opgesteld, waarbij met iedereen rekening wordt gehouden, zo kan er zowel op vrijdagavond als zaterdagmorgen worden ingekooid. Op zaterdagavond wordt er een heuse fokkersavond met een hapje en een drankje georganiseerd. En ook voor het uitkooien wordt er rekening gehouden met principiële inzenders. Verder in de nabijheid 2 hotels, vervoer kan in overleg ook geregeld worden. Kortom niemand heeft qua organisatie een excuus om niet deel te nemen, het zou een jammerlijk gemiste kans zijn.
De Nederlandse en Duitse O.H. Kapucijnenclub rekenen op een grote opkomst, noteer de datum in uw agenda en zorg dat u erbij bent om een paar dagen heerlijk te genieten van onze onvolprezen Kapucijn.

Rob Joosten
Voorzitter Oud Hollandse Kapucijnenfokkers Club